Centura complexa mod. AB1014

844,90 lei (TVA inclus)

AB1014

Descriere

Centura de siguranta conform EN 358 , EN 361

Mai multe detalii

Centura complexa este componenta a unui sistem de oprire a caderii de la inaltime, a unui sistem de pozitionare in timpul lucrului la inaltime si a unui sistem de limitare a deplasarii.

Sistemul de limitare a deplasarii se utilizeaza pe suprafete de lucru orizontale sau foarte putin inclinate si arc rolul de a nu permite utilizatorului sa ajunga in zone in care exista pericolul caderii in gol. Distanta de la punctul de ancorare (fix sau mobil) si zona cu pericol de cadere in gol va fi mai mare decat lungimea utila a franghiei. Ancorarea se realizeaza prin cuplarea franghiei cu sau fara dispozitiv de reglare a lungimii, prin intermediul carligului montat la capatul liberr al franghiei reglabile respectiv al carabinierei, la un punct de ancorare fix sau mobil (un suport de ancorare orizontal - franghie, sina sau cablu) sau prin trecerea franghiei pe dupa o structura de ancorare si cuplare a carligului/carabinierei la acelasi inel lateral/dorsal al centurii.

Centura complexa se va utiliza numai in scopul pentru care a fost conceputa si conform instructiunilor de utilizare furnizate de importator.

Nu se va utiliza in locuri de munca in care exista pericolul socurilor termice, electrice, mecanice al contactului  cu  substante chirmice, (acizi,baze,solventi) si stropi de metale topite, decat daca au fost luate masuri de protectie suplimentare  (sorturi protectie. aparatori piele, etc.)

Centura complexa este compusa din centura de pozitionare, doua bretele de umar, o bretea de piept. doua bretele de picioare si o bretea de sezut.

Centura de pozitionare este executata dintr-o chinga montata pe dublura lombara prin trei bride si esteprevazuta cu sistem de inchidere/reglare format din catarama cu traversa si caiarama-placa. Prin aceleasi bride este montata chinga prevazuta cu doua inele de prindere laterale. Pe dublura sunt fixate trei inele port-scule.

Bretelele de umar din acelasi tip de chinga pot fi reglate prin cate o catarama cu traversa mobila si sunt cuplate prin bucle, cu chinga de talie si cu bretelele de picioare. La intersectia celor doua bretele de umar este montat, prin intermediul unei placi, inelul de prindere dorsal.

Bretelele de picioare-sezut. din chinga, pot fi reglate prin intermediul sistemului catarama cu traversa/catarama-placa.

Breteaua de piept este formata din doua chingi care pot fi cuplate prin sistemul de fixare/reglare realizat din catarama tip baioneta.

 Dimensiuni

  • latime chingi talie, umar, sezut-picioare: 45 mm
  • Latime chingi piept: 25mm
  • circumferinta talie: 1050mm-1400rnm
  • latime bride: 25mm
  • dublura lombara: - latime maxima - 170mm

                                     -  latime minima - 140mm

                                     -  Iungime - 630mm

   Materiale

 

  • chingi: fibre poliamidice
  • ata de cusut: fibre poliamidice
  • elemente metalice otel de inalta rezistenta zincat
  • bride si placa dorsala: polietilena de inalta presiune
  • dublura lombara, polietilena termocomprimata captusita cu bumbac

 

Performantele produsului:           

confera siguranta deplina si confort in timpul sprijinului si dupa oprirea caderii

se poate regla functie de talia utilizatorului

poaic fi reglata in functie de talia purtatorului prin sistemul de catarame cu traversa mobila manate pt
bretelele de umar

prezinta un grad ridicat de confort datotita dublurii lombare

poate li usor utilizata datorita greutatii reduse : 1,5kg

rezistenta la rupere est: de minimum 15 KN

rezistenta la imbatranire a centurii este asigurata atat de materialul textil utilizat ( chingi  din fibre poliamidice) cat si de natura metalelor (otel zincat)

posibilitati de reglare pentru bretelele de piept, de talie, de picior si de umar

se poate utiliza pentru oprirea caderii, pentru limitarea deplasarii si pentru pozitionare datorita celor doua posibilitati de ancorare ( inel "D" dorsal si inele de prindere laterale).

INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE SI INTRETINERE
                                                                                                                                                     

► Centura se utilizeaza numai pentru proiectia individuala.                                                                    

► Utilizatorul trebuie sa se asigure ca centura este adecvata conditiilor concrete de lucru (posibilitati de ancorare, mediu de lucru, conditii atmosferice).

► In sistemul de pozitionare nu se vor utiliza, pentru ancorare, structuri cu muchii taioase si/sau suprafete rugoase decat daca s-au luat masuri de protectie corespunzatoare(protectori).

► In sistemele de pozitionare lungimea franghiei cu dispozitiv de reglare se va fixa, functie de diametrul structurii de ancorare, astfel incat, in cazul unei eventuale caderi in gol inaltimea de cadere sa nu depaseasca 0,6 m.

► Este recomandat ca punctul de ancorare sa fie situat deasupra elementului de prindere al centurii.

► La locurile de munca in care exista riscul caderii in gol, purtatorul, ancorat la cele doua inele de prindere laterale (printr-un sistem de pozitionare ) trebuie asigurat si printr-un sistem de oprire a caderii.,

► In cazul utilizarii centurii complexe intr-un sistem de oprire a caderii, trebuie sa se verifice daca spatiul liber de cadere de sub  utilizator (tirantul de aer) este cel corespunzarior. functie de sub-sistemul de legatura (opritor de cadere cu alunecare pe suport de ancorare flexibil sau rigid, opritor de cadere retractabil asorbitor de energie),

► Se va utiliza numai in combinatiile prevazute in prezentele instructiuni.

► Nu se vor face modificari centurii sau vreunui element al acesteia

► Inaintea fiecarei utilizari se va verifica marcajul aplicat pe componente

► Centura va fi utilizata numai de catre personal instruit si verificat, teoretic si practic, pentru munca la inaltime.

► Utilizati structuri destinate ancorarii unui sistem de oprire a caderii sau a carei rezistenta este minimum 1000 daK

► Inaintea fiecarei utilizari se va efectua verificarea vizuala

 

Tara de provenienta: Franta

Livrare

Gratuita

in 24 ore